Kyltekniker Utbildning

Leta du efter en attraktiv utbildning med hög chans till jobb direkt efter gymnasiet? Då kan en kyl- och värmepumpstekniker-utbildning vara något för dig. Efter utbildningen kan du direkt börja jobba som bland annat Kyl- och värmepumptekniker, kylservice tekniker och servicetekniker inom kyla. En av yrkeshögskolorna som erbjuder kyl- och värmepumpstekniker-utbildning är INSU där du fåt tillgång till ett unikt fullutrustat kyllabratorium. Det finns såklart fler aktörer som en kyltekniker utbildning, vi har sammanställt en lista med några av utbildningarna här nedanför.

Utbildning - Kyltekniker

INSU

Brinner du för att hitta olika lösningar till teknikbaserade problem tillsammans med kompetenta lärare. INSU erbjuder dig en utbildning där en tredje del av studierna består av lärande i arbete (LIA) tillsammans med deras unikt fullutrustade kyllaboratorium erbjuder de en skräddarsydd utbildning för dig som vill bli kyl- och värmepumpstekniker. Utbildning är något som verkligen värdesätts hos INSU och de kommer göra sitt bästa för att säkerställa att du klarar din utbildning redo för att kliva direkt in i arbetslivet. INSU erbjuder även utbildningar för företag och kan hjälpa en certifierad kyltekniker att förnya sina certifikat.

Fördelar

 • Unikt kyllaboratorium
 • Stor andel lärande i arbete (LIA)
 • Möjligt att söka direkt efter gymnasiet
 • En bra blandning mellan teori och praktik.
Ansök här

Hermods

Med hjälp av ett problemlösningsinriktat lärande är Hermods yrkeshögskolas mål att efterlikna det verkliga arbetslivet. Deras fokus leder till att majoriteten av den teoretiska utbildningen sker i fysiska klassrum tillsammans med en kompetent lärare. Deras utbildning innehåller även LIA moment för att ge dig möjligheten att testa dina kunskapar på en riktigt arbetsplats. Deras utbildning ger dig även insynen i kommunikation och affärsmannaskap.

Fördelar

 • Problemlösningsinriktat
 • Lärande i arbete
 • Utbildning i klassrum
Ansök här

SKVP

Letar ert företag efter en snabb och kompakt lärlingsutbildning med inriktning mot kyl- och värmepumpsteknik? Då har SKVP en utbildning som passar er. För att bli antagen måste individen vara anställd på ett kyl- eller värmepumpsföretag. Utbildningen är uppdelad över 6 perioder och varje en veckans teori varvas med tre veckor på arbetsplatsen. Detta alternativ kan vara perfekt om ni inte hittar någon nyrekrytering men har drivna kandidater inom företaget som vill vidareutbilda sig.

Fördelar

 • Enbart 6 månader
 • Inga formella förkunskaper krävs
 • Utveckla era anställda
Ansök här

Francks Kylindustri

Vill du utbilda dig inom samma företag som du senare kan få jobb på? Francks Kylindustri har startat upp Francks Academy för att själva kunna ta in ut utbilda via sitt eget lärlingsprogram. Som en av Sveriges ledande företag inom kyla och värme är de en attraktiv arbetsgivare för många. Utbildningen är 1,5 år och motsvarar flera års yrkeskunskaper.

Fördelar

 • Internt lärlingsprogram
 • Möjlighet till jobb direkt efter
 • Kontor över hela Sverige
Ansök här

Läs kyltekniker på distans

De flesta utbildningar erbjuder dig att läsa kyltekniker på distans, däremot är det vanligt att du behöver närvara på ett fåtal fysiska träffar under varje månad eftersom utbildningen vanligtvis innehåller praktiska moment och laborationer. Om du planerar att plugga på distans är det smart att se över vart varje utbildning har sina träffar och välja den som bästa passar dig.

Vad är en kyl- och värmepumptekniker

En kyl- och värmepumptekniker jobbar framför allt med installation, felsökning och styrning av olika kylsystem. Du kan jobba med allt från hotell och restauranger till lager och serverrum. En del av arbetet kan också vara att ta fram och planera vilket kylmedel tillsammans med vilken hårdvara som ska användas vid konstruktionen av nya kylsystem.

Kylutbildning för företag

Letar ert företag efter en utbildning för en eller flera av era anställda, eller är du ute efter att förnya ett gammalt kylcertifikat. INSU hjälper er vare sig det rör sig om en kylutbildning eller att hjälpa en certifierad kyltekniker att förnya sitt certifikat.